Mentorer och coacher

Kicki Theander är grundare av Middagsfrid AB. Företaget har idag 20 anställda och omsätter 100 miljoner per år. Kicki vann Tillväxtverketspris som Årets Tjänsteutvecklare 2009 och företaget fick utmärkelsen Årets Rookie på Dagligvarugalan 2009. Middagsfrid är först i Sverige med att fullt ut klimatkompensera sina matkassar.

 

Stefan Lundgren är medgrundare till Silentium. Bolaget omsätter idag drygt 90 MSEK och har kontor i Stockholm, Västerås och i Boden. De har mellan 300-400 anställda. De kommer de kommande åren starta nya verksamheter och de driver sina bolag i syfte att växa, men alltid med lönsamhet for att på så sätt undvika att bli beroende av banker och andra finansiärer.

 

Per Apelgren grundade Lidata AB med cirka 25 anställda och 35 miljoner i omsättning. Per var också med och byggde upp Portal AB med 90 anställda och runt 700 miljoner i omsättning. Han har varit ägare och styrelseordförande i Restaurang Sonjas Grek och Larf Co LTD (fastighetsbolag). Per har idag en rad styrelseuppdrag  samtidigt som han jobbar vidare med egna affärer.

Sonja Andriakena har mer än 25 års erfarenhet som egen företagare, samt kontorschef från bank. Hon har även erfarenhet av förändringsarbete, kompetensutvecklingsfrågor och projektledning.  Sonja är grundare till den framgångsrika restaurangen Sonjas Grek på Söder och drev den som ägare och VD mellan 2003-2005. Hon är utbildad i psykosyntes, mentorskap och samtalscoach. 

Magnus Örtorp är med grundare till Setterwalls Advokatbyrå i Göteborg. På tio års tid har advokatbyrån vuxit från 8 till 65 anställda och en omsättning från 0 till 115 miljoner kronor. Setterwalls är enligt unga jurister den populäraste arbetsgivaren. Magnus avgick nyligen som VD där han satt under en 5-årsperiod. Idag har Magnus en rad styrelseuppdrag för diverse bolag.

 

Marita Ribohn är något av en pionjär inom rekryteringsbranschen, hon startade sitt företag 1982 och drev det fram till 2000 när hon sålde till VM-data. Idag arbetar Marita som ledarskapstränare och är licensierad i Nya Ledarskapet samt certifierad coach i EMCC. Marita har lång erfarenhet från att starta upp bolag, nya affärsområden och nya divisioner inom flera ol­ika typer av företag.

 

Mikael Lindqvist har tidigare en lång karriär som elitfotbollsspelare med flera år i Allsvenskan. Han startade företaget Portal 1998 och har drivit bolaget som vd i 10 år upp till en omsättning på ca 700 miljoner kroner. Företaget har utsetts till Gasellföretag enligt tidningen DI varje år sedan 2003 samt fått utmärkelsen ”superföretag” av tidningen Veckans Affärer 3 år i rad.

 

Marie Svärd grundade Hays i Sverige som har varit en framgångssaga, bolaget har gått från 0 till 50 miljoner kronor. Hays Sverige är ett dotterbolag till Hays med huvudkontor i Storbritannien. Koncernen som helhet har cirka 7000 medarbetare i 345 kontor i 28 länder. 2008-2009 hade gruppen intäkter på 2,4 miljarder GBP och en vinst på 158 miljoner GBP.

 

Mats Hellström är medgrundare av Hellström Advokatbyrå – en av de mest ”internationella” svenska advokatbyråerna med drygt 50 % av klienterna baserade utanför Sverige. Advokatbyrån sysselsätter idag ca 50 personer varav ca 35 advokater och jurister. Mats arbetar idag med entreprenörer och andra personer som brinner för en idé eller en vilja att göra skillnad och påverka sin omvärld.

 

Sedan 12 år tillbaka driver Gunnar Selheden en egen företagsgrupp där han arbetar som konsult och VD för bland annat BNI Affärsnätverket. Gunnar startade BNI för 10 år sedan. BNI har idag över 2400 medlemmar i 120 affärsteam i mer än 40 städer, bara i Sverige. I världen finns det över 5500 affärsteam i 42 länder. Gunnar sitter idag i ett antal bolagsstyrelser och är delägare i LegaWear AB.