Fredrik Petersen, VD ITO Nordic, har gått tillväxtprogrammet för andra gången.

FredrikPetersen200pxlHur var det att gå en andra gång?
Den här gången tog jag med mig fler mjuka värden än förra gången, även om det blev några fler hårda också såklart. Till exempel har jag fått förstärkt insikt om att det är människorna som gör framgången. Ramar och värdeord sätter kulturen i företaget och en bra kultur bidrar till vår framgång, och att företaget formas så som vi vill ha det. Och vi vill att det ska vara kul att jobba hos oss!

Vad har du lärt dig den här gången?
– Den här gången har kunskapen hunnit sjunka in mer och jag har tagit tid reflektera mer. På ITO Nordic försöker vi verkligen leva efter orden som Svante Randlert pratar om som värdeorden ”Show hart, show energy, beat yesterday” och det tycker jag börjar sätta sig i väggarna hos oss nu. Alla anställda gör sitt yttersta för att våra kunder. T ex så en gång när en kund ringde och hade slut på toner och hade en deadline kl 12, samtidigt som vi hade haft inbrott i tonerlagret och inte kunde skicka tonern, så bad vi kunden skicka över pdf:en till oss och så skrev vi ut och körde över dokumenten till dem i tid. Det tycker jag lever upp till de värdeorden.

Jag har också ytterligare tagit till mig om hur man jobbar effektivt med struktur, t ex har jag satt en formel i Outlook som gör att alla mail som har ordet ”avregistrera” (dvs ofta alla nyhetsbrev från olika företag) i sig, hamnar direkt i en egen mapp. På det sättet kan jag en gång i veckan gå in och läsa det jag tycker är intressant men de dyker inte upp i min inkorg hela tiden.

Vad är det viktigaste du gjort för att få ditt företag att växa?
Haft mod och vågat släppa loss! Vågat anställa, även om vi har gått på några minor så har vi tagit oss igenom det. Det lär man sig av, och man lär sig att man tar sig igenom det.
Våga sätta höga mål och gör dem visuella! Vi satte ett galet högt mål tyckte jag, men sen hade jag det synligt framför mig på en skylt hela tiden, och nu har vi nått det! Så nu har vi satt nästa höga mål..

Fredrik Petersen, VD på ITO Nordic. ITO Nordic tillhandahåller skrivare för kontor och knivskarpa videokonferensanläggningar. Läs mer om dem på itonordic.se